Bebek telsizi çoğu anne için büyük bir ihtiyaçtır. Özellikle büyük bir evde yaşıyorsanız yada evde farklı işlerle uğraşmanız gerekiyorsa bebeğinizi dinlemenizi yada izlemenizi sağlayabilmektedir. Bebek telsizleri bebeğinizin sesini ve/veya görüntüsünü bulunduğunuz yere iletmeye yarar. Alıcı ve verici olarak görev yapan iki parçadan oluşur. Gece de işe yarasa da asıl gündüz uykuları sırasında bebeklerin uyandığını yada sizi yanında istediğini anlamanız için oldukça yararlıdır. Tabi bununla beraber Wi-Fi ve uzaktan kamera kontrolü gibi bir çok son teknoloji özellikleri ile evde (bebeğinizin yanında) olmasanız dahi bebeğinizi takip edebileceğiniz ürünler mevcut. Bu ürünler daha çok bebek güvenlik kamerası olarak geçse de aynı kategoride yer alıyorlar.
Her telsizin kullanımı farklılık göstermektedir. Yani bebek “telsizini nereye nasıl koymalıyım?” sorusu kullandığınız telsizin özelliklerine göre değişmektedir. Bu yüzden deneme yanılma yöntemi ile sizin için en iyi sonucu veren yere yerleştirmelisiniz.
Şunu belirtmek gerekir ki en iyi bebek telsizi sizin ihtiyacınızı karşılayan ve bütçenizi aşmayandır. Bu yüzden size bebek telsizleri hakkında genel bilgi vereceğim. Bu sayede ihtiyacınıza göre en iyi bebek telsizini siz seçeceksiniz.
Ayrıca bu telsizlerin bir çoğu basit bir yapıdadır (Şifreleme özelliği olanlar hariç). Bu yüzden sesinizi yada görüntünüzü başka kişiler tarafından duyulabilir ve görülebilir. Hal böyle olunca telsizler açıkken özel bir konuşma yapmamaya dikkat edin.
Bebek Telsizi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
Sesli veya Görüntülü Özelliği: Bebeğinizi izlemek mi istiyorsunuz yoksa sadece sesini duymak mı? Çünkü sadece sesli telsizler görüntülü telsizlere nazaran daha uygun fiyatlıdır. Görüntülü telsizler ise sadece görüntü aktarmanın dışında seçeceğiniz modele göre Wi-Fi’ye bağlanabilme, gece ve gündüz görüntüleyebilme gibi bir çok farklı özelliğe sahiptir.
Analog veya Dijital Özelliği: Bu özellik sesin iletilme özelliğidir. Analog telsizler radyo frekansları gibi çalışırlar. Bu da başkalarının da bu telsiz frekansına erişmesine olanak tanır. Ayrıca evdeki radyo sinyalleri ile çalışan bazı cihazlar analog telsizin yayınını bozabilmektedir. Fiyat olarak daha uygundur. Fakat ses kalitesi dijital telsizler kadar iyi değildir. Dijital telsizler ise sesi veriye (dataya) çevirerek iletir. Bu sayede başkaları bu telsizi dinleyemez.
Kapsama Alanı: Bebek telsizleri farklı kapsama alanına sahiptir. Yani bu bebek telsizinin çekim alanıdır. Kullanacağınız alanın büyüklüğünü baz almanız sizin için yararlı olacaktır. 50 metreden 1.000 metreye hatta Wi-fi ile uzaktan çalışanlara kadar farklı kapsama alanlarına sahip telsizler bulunabilmektedir. Aldığınız cihazda çekim alanının dışına çıktığında uyarı veriyor olması da büyük avantajdır. Bu sayede “Acaba telsiz buradan çekiyor mu?” düşüncesine kapılmanızı önler.
Güvenlik: Burada yer alan özellikler özellikle telsiz ile ilgili sıkıntı yaşamamanız için oldukça önemlidir. Telsizdeki seslere dışarıdan ulaşılmasını engellemek için DECT teknolojisine sahip ürünleri tercih etmelisiniz. Bu teknoloji sayesinde telsiz veriyi şifreli olarak gönderir. Bu da telsizin dışarıdan dinlenmesini önler.
Pil Durumu: Telsizin pilinin kullanım süresi telsiz tercihiniz için önemlidir. Ayrıca pilin azalması durumunda uyarı veriyor olması elzemdir. Çünkü pilinin bitmesinden haberinizin olmaması durumunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Telsizde bunların dışında odanın sıcaklığını, nemini gösterme, iki taraflı konuşabilme (bebeğin annenin sesini duymasını sağlar) vs. gibi farkı özelliklerde mevcuttur. Tercihinizi bu doğrultuda ihtiyacınıza göre yapabilirsiniz.
Genel olarak bebek telsizleri 60-70 TL gibi fiyatlardan başlamakta ve seçeceğiniz telsiz özelliklerine göre 1.300 TL’ye kadar çıkmaktadır.
Bebek Telsizi Nereye Konmalıdır?
Bebek telsizinin zararlı olup olmadığı ile ilgili farklı görüşler ve iddialar yer alıyor. Bu nedenle bebek telsizini olabildiğince bebekten uzak tutmanızda fayda var. Bebek telsizinin yeri her marka ve modele göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden yerleştirirken dikkat etmeniz gereken bebeğinizin sesinin net duyulduğu en uzak yeri seçmeniz sizin için saha iyi olacaktır. bazı bebek telsizlerinin vericisi kabloludur. Burada dikkat etmeniz gereken ise kabloların bebeğin ulaşabileceği yerde olmamasıdır. Bu bebeğiniz için büyük tehlike oluşturabilir.
Bebek Telsizi Markaları
Ülkemizde bir çok marka bebek telsizi ürünlerini satmaktadır. Chicco, Gigaset, Inanny, Kraft, Loobex, Motorola, Nuk, Philips Avent, Switel, Weewell Türkiye’de çok satılan ürünler arasında yer almaktadır. Bu markalar haricinde bir çok marka bulabilirsiniz. Bu markaların haricinde daha kaliteli veya daha iyi bebek telsizi bulunabilir. Fakat bu ürünler ülkemizde çok satıldığı için kullanıcı yorumları daha fazladır. Bu sayede karar verme konusunda oldukça yardımcı olmaktadır. Tercih yaparken markadan çok kullanıcı yorumlarına dikkat etmenizi tavsiye ederim.
En Çok Tercih Edilen Bebek Telsizleri
Chicco Bebek Telsizi
Özellikle bebek ürünleri konusunda bir çok ürünü bulunan Chicco, bebek telsizi kategorisinde sesli ve görüntülü bir çok ürünü bulunmaktadır. 150-1.000 TL arasında yer alan ürünleri özelliklerine göre fiyatı fark etmektedir. Chicco’nun çok tercih edilen sesli (audio) modeli “Chicco Top Audio Digital Bebek Telsizi“, en çok tercih edilen görüntülü (video) modeli ise “Chicco Video Digital Bebek Telsizi” dir.
Gigaset Bebek Telsizi
Özellikle kablosuz ev telefonu üretimi ile bilinen Gigaset, bebek telsizi kategorisinde farklı ürünler bulundurmaktadır. Ayrıca telsizlerinde ısı ve nem ölçümü gibi özellikler sunuyor. 130-300 TL arasında değişen fiyatlarda ürünleri bulunmaktadır. Gigaset’in en çok tercih edilen audio modeli “Gigaset PA530 Bebek Telsizi“, en çok tercih edilen video modeli ise “Gigaset PV830 Bebek Kamerası“dır.
Motorola Bebek Telsizi
Mobil ürünleri ile dünyaca bilinen Motorola markası, bebek telsizi kategorisinde bir çok farklı özellikteki ürünü barındırmaktadır. Özellikle Wi-Fi bağlantılı cihazları ile ön plana çıkmaktadır. 150-800 TL arasında değişen fiyatlarda ürünler bulunmaktadır. Motorola’nın çok tercih edilen sesli (audio) modeli “Motorola MBP16 DECT“, en çok tercih edilen görüntülü (video) modeli ise “Motorola MBP 85 Hd Wi-Fi Bebek İzleme Ve Güvenlik Kamerası” dır.
Philips Avent Bebek Telsizi
Anne bebek ürünleri üreten Philips Avent bebek telsizi konusunda da ailelere oldukça farklı ürünler sunmaktadır. Özellikle 2 ebeveyn telsizi gibi ürünleri ile dikkat çekmektedir. 200-400 TL arasında değişen fiyatlarda ürünler sunmaktadır. Philips Avent’in çok tercih edilen sesli (audio) modeli “Philips Avent SCD501/00 DECT“tir.
Weewell Bebek Telsizi
Anne bebek ürünleri konusunda yüzlerce farklı ürün barındıran Weewell bebek telsizi kategorisinde en fazla modele sahip markalardan biridir. Hem ekonomik hemde üst düzey ürünleri bünyesinde bulundurması marka adına oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. 120-600 TL arasında değişen fiyatlarda ürünler bulunmaktadır. Weewell’in çok tercih edilen sesli (audio) modeli “Weewell WMA420 Dijital Bebek Telsizi“, en çok tercih edilen görüntülü (video) modeli ise “Weewell WMV845 Görüntülü Dijital Bebek İzleme Cihazı” dır.
Yukarıda yer alan markalar ve modelleri Türkiye’nin önde gelen alışveriş sitelerinden derlenerek oluşturulmuştur. Burada yer alan marka ve modeller alacaklar için bir seçenek olması açısından yer almaktadır.
En başta da belirtildiği gibi en iyi bebek telsizi ihtiyacınızı karşılayan ve bütçenizi aşmayandır. Belirlediğiniz bütçe dahilinde kararsız kaldığınız marka ve modelleri yorum olarak paylaşabilir. Hem diğer okuyucularımızın hemde Anne Tavsiyesi’nin fikirlerini alabilirsiniz. Özellikle merak ettiğiniz marka ve modeli de bizimle paylaşırsanız sizin için en kısa zamanda inceleyebiliriz.
1 Yorum
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Motorola Kablosuz Bebek Kamerası konusunda hayli arayı açmış rakiplerine nazaran, hubble ve çoklu kamera ekleme özelliği ile de tuz biber ekmiş, Yazı ve bilgiler için de teşekkürler
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 2 Stars